Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stadspanorama

Nattens blåa mjölk sveper in
över husfasder av rödsten
och kalk

stjärnor förökar sig
med sovande

en grön dröm balanserar
över hamnens svarta
mönster, försvinner

med slingor av
guld och glas

då solens tunga

kysser Majornas
plåttak

Så vaknade den
stad jag älskar

cirkulerande skrän
saltvingar
och ljuskors

hjulets rörelse
följer läppar var
ur luften springer

andetag över lakan

handen mot nyfödd himmel




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 404 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2012-02-18 16:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du skriver bra Erik, väldigt bra!
2012-05-25

  Brachmin
personligt fint!
2012-05-07

  Röd Fez’
En utmärkt målning.
2012-03-06

  calidris
Stämningsfullt och mycket bra skrivet med en fantastisk upptakt...snyggt!
2012-02-18

  Larz Gustafsson VIP
Jag kan bara utbrista: BRAVO!!!!
2012-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin