Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det är inte lätt koppla av när värken är som värst




En sömnlös natt

 

 

 

läste som vanligt en stund

tills ögonen inte orkade mer

 

la boken på hyllan släckte lampan

sedan var jag klarvaken

 

låg stilla lät tankarna vandra

fram och tillbaka

 

låg helt stilla tänkte sömnen

den kommer bara jag är lugn

 

att vara lugn när det värker

i varje muskel och varje led

 

täcket gör ont där det ligger

ovanpå mig lägger det åt sidan

 

det blir inte bättre börjar frysa

så jag ligger och skakar

 

drar på mig täcket igen skönt

blir varm igen

 

somnar till en stund vaknar

då går jag upp ser ut genom fönstret

 

det är några människor ute

går på vägen dom ser sig om

 

vilka dom är det vet inte jag

så pekar dom går in i porten mitt emot

 

dricker ett glas vatten lägger mig

igen drar täcket ända upp till hakan

 

jag är så trött ser på klockan

den är fem snart måste jag upp

 

har äntligen somnat för jag vaknar

att väckarklockan ringer

 

jag har ställ den på byrån en bit

ifrån sängen så jag inte ska slå

av den

 

nu måste jag upp kan inte bara

slå av den vända mig om och somna

 

har uppgift som kyrkvärd idag det

får jag inte missa för en sömnlös natt

 

lägga mig och vila en stund när

jag kommer hem det får jag göra

denna söndag i mitten på februari

månad

 

 

 

 

anits 19 februari 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-02-19 08:05



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på maija tuori
2012-02-22

    maija tuori
Trotts din sömnlös natt , kunde Du göra din plikt i kyrkan ..du ar stark ..fint berättat !
2012-02-19

  tom boreland
efter en stormhöst
och isvinter
känner jag igen din natt
oavsett orsaken
är det skräp
fint beskrivet
2012-02-19

  Sofhia Wirström
du skriver så målande om din sömnlösa natt, så igenkännande, rader som berör.
2012-02-19

  Michaela Dutius
Oroliga nätter ger trötta dagar....väl beskrivet
2012-02-19

  Rachel Roth
jag känner till att många delar dessa nätter med dig, skönt ändå att du inte behöver pressa dig till arbete varje dag...och ha försäkringskassan frustande i nacken...

Önskar dig många värkfria nätter framöver...
2012-02-19

  Eva Helene VIP
Så väl du beskriver din tröstlösa natt. Må den nya dagen ge dig smärtfrihet och glädje!
2012-02-19

  Anya VIP
Svårt med sömnlöshet. Önskar diktarjaget en fin stund i kyrkan.
2012-02-19

    Birgersdotter VIP
Det är jobbigt när man inte kan sova..lycka till idag...
2012-02-19

  Larz Gustafsson VIP
Var det för att du spände dig inför uppgiften som du inte kunde sova? Sådant sker ibland undermedvetet.
2012-02-19
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP