Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BÄNKEN 8(samling)

Lapplisor (efterRoos/Tegnérs "Blåsippor")

Lapplisan ute i gatöknen går
Skriver och tänker: Våren blir svår
Träden ska leva och luft hållas ren
- det står jag för trots bilisternas skrän

Folk är så lata parkerar fel
Avgasers gifter gör ingen nåt väl
Vi lapplisor é städernas goda fé
Får från för många blott spott och spe

Ni måste ge oss ert fulla stöd
Bilarna bidrar till allas vår död
Mer cyklar och stavgång och rullskridskoskor
Önskas av Jorden allas vår mor

Det bleker skuggan på lungan vår
och läker de vänliga växternas sår
Solen blir åter en nära vän
och med sipporna små kan vi le med den

Så lämna nu kärran och spar många spänn
Åk kollektivt eller vandra igen
För då lever vi längre i vår sköna stad
och gör en missaktad lisa mera glad




Fri vers av claes fredelius
Läst 167 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-02-19 11:26



Bookmark and Share


  Feminaz
Den borde skickas o publiceras i deras facktidning!
2012-02-19

  mare VIP
Applåd får du av mig, så tänkvärd och bra och du, sipporna kommer
snart ;)
2012-02-19
  > Nästa text
< Föregående

claes fredelius
claes fredelius