Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BÄNKEN 10(samling)

En gång i poesins salong

På scen rör en flicka i svart
sin väns mamma till förläget skratt
och sin syster till tårar
Medan en pojke skriver några ord
på servetten vid ett annat bord
För hon bedårar

Berusa dig vän kamrat och poet
Med vin och ord och...du vet
Ett liv är kort men kvällen lång
Försök förför ett bombnedslag med sång
Då orden föds och finner varandra
svävar runt och exploderar i andra

Med ömsom vin och vatten
flyter vi sakta in i natten
Långsamt brinner de till glöd
orden om liv kärlek politik och död
Så kom och berusa dig poet
Besvärj en stund vår stora ensamhet




Fri vers av claes fredelius
Läst 135 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-02-19 18:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

claes fredelius
claes fredelius