Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En stråke i halsen

blickar ut över små huvuden
flätat, ljust, mörkt, tovigt
och en superblond lockig som får
mitt hjärta att knipa ihop
trots att nyansen
inte är exakt rätt

mitt hjärta säger att
det var alldeles nyligen
så säger hjärtat
men det är längesedan nu

den lilla späda kroppen
ivrig över en dockteater
skrattar åt det jag inte längre förstår
men jag ler åt de fina klingande skratten
den enda som bär glasögon
precis som du en gång

stråkmusiken som plötsligt tar över
kramar fram nya gamla ögonblicksbilder
gråten samlas i en hög
i halspartiet

bredvid sitter en mamma med en bebis
och jag vill säga till henne
att jag vet något som inte du vet
som man inte kan veta
förrän det redan är så




Fri vers av Tillbringaren VIP
Läst 350 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2012-02-20 13:19



Bookmark and Share


  Kim VIP
underfundigheter snillrika, men det slår mig är detta kvinnospråk, bara vi som förstår eller? nog är det väl kvinnor som tar till sig detta???
2012-03-19

    ej medlem längre
Dina ord fingrar så förrädiskt försiktigt på min hjärteflik, med så hårfina nyanser, att jag nästan överrumplas av att plötsligt känna magen knyta sig och tårarna samla sig. Läser om igen, försöker hitta nyckeln, meningen bakom. Men det enda som står klart är känslan du förmedlar. Och som överröstar allt. Du skriver så bra.
2012-02-27

  pixter
"skrattar åt det jag inte längre förstår" var väldigt talande... barn kommer ju mer nyligen från den andra världen som vi hinner glömma bort mer och mer ju längre vi lever i den fysiska... hjärtknipande och vacker text från en mor med en del av ett facit i hand...
2012-02-25

    lory
jag blev så rörd o gråtmild..fint o skört men magnifik
2012-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Tillbringaren
Tillbringaren VIP