Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tre tanka tillägnad Clownen.


Clownens svit

(I)
I clownens tårar
brinner diamanterna
med sorgesam glöd.
Den gyllene harlekin
står blottad i manegen.

(II)
Clownens sång är så
Att inget skratt kan finnas
utan sorgskuggan.
Han smilar nu och viskar:
här finns gråt men också skratt.

(III)
Ett porlande skratt
sprunget ur det innersta
är clownens värja.
Han slåss som ett barn i lek
med sin egen mänsklighet.




Bunden vers (Tanka) av Frida Louise
Läst 305 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-02-20 20:17



Bookmark and Share


    kulturtant91
Du är ju verkligen sjukt duktig! Fin!
2012-03-06

  thyra
Fin välskriven svit! Tack!
2012-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Frida Louise
Frida Louise