Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längtans Rop

 

 

Du kom där i Vindens skira slöja

o viskade mitt namn så mjukt

att de uråldriga träden rodnade av begär

 

När Natten vaggats av vågorna till dag

o gryningen smält sin röda magma

vid horisontens flämtande brand

kom Du med ditt gyllenen nät

o fångade drillande silvertoner

att hänga som en glimande corona

i Ditt böljande ljusa hår

 

Vi tömde kyssarnas fuktiga kalk

till botten

där pärlor av längtan o begär gnydde

likt Vårens heta hind en tidig morgon

som vaknat av hettans sav

 

O vi signerade kyssens sigill

med blod eld och vatten

att brännas in med Stjärnors glöd

i eoner av längtan och tid

 

Du min längtans mö

jag ropar i Natten

så att gryningen svarar med ett skri

som skär med åtråns skalpell

i våra hjärtans flimmrande kammare

 

Vi smälter samman till Ett

i vindens rodnande purpur

som stilla vilar i famnen

på nattens doftande bädd

 

Till sist när vi tillsammans

sjunker genom eld jord o vatten

o våra kroppar nynnar hettans sång

då jag viskar de Eviga orden

som får din leende mun att dansa

som Mareld på mörka gungande Hav

o dina ögon lyser som ledfyrar

för oroliga vilsna själar

som seglat vilse i mörka

oroliga vatten

 

Du är min!

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Bo Himmelsbåge
Läst 334 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-02-23 20:08



Bookmark and Share


    lory
magi för poetiska själar..vackert,vackert,grattis till placeringen
2012-02-24

    ej medlem längre
Whoooo .. Vackert!
2012-02-23

    ej medlem längre
Magiska sinnliga ord....njutbara...
2012-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge