Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fråga

3 tabletterer lithium och
ljudet av tystnad
inunder huden

för första gången har allt
sitt allvar

för första gången kände
jag min tyngd mot jorden

är det så här att vara människa?




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 218 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-02-24 08:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tät, samlad, koncentrerad och uttrycksfull text som inte för ett ögonblick missar målet eller förlorar sin vikt eller sitt fokus. Samtidigt som man läser kan man höra ljudet av tystnad och allt förblir helt klart och rent när orden strålar samman mot slutet. Lite grann känns dikten som en födelse eller som en beskrivning av någon form av individuation då man, kanske för första gången i livet, erfar sig själv som något unikt och separerat från omvärlden och känner sin tyngd mot jorden. Då infinner sig också den smått yrvakna frågan om hur det alls känns att vara människa. Det finns ett stråk av oskuldsfullhet där, som att marken som man befinner sig på vid insikten är helt ny och jungfrulig och som att allt som finns omkring är orört. Dock medför detta även ett djupt allvar, och kanske också ett ansvar och en ångest. Fjärran från de sorglösa lekarna intar man tabletterna som håller världen i ordning medan man betänker tillvarons grundvillkor och försöker att hitta en riktning. Den här dikten präglas som sagt starkt av sin klarhet, sitt uppvaknande och sin tyngd. På något sätt så känns den helt gjuten och transparent när den i ett koncentrerat format beskriver en känsla och en erfarenhet.
2012-02-24

  cilax VIP
vackert
2012-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin