Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Krönika KARIM MAHMOUDI TAGHANA


Första dagarna och språket

Det var under min första tid i Sverige när jag och min vän en eftermiddag var ute på en stillsam promenad. Vännen hade immigrerat till Sverige flera år tidigare. Vi hade saknat varandra och hade naturligtvis mycket att tala om.
– Nej! Låt min hand vara! Gör aldrig så igen! Sa min vän och drog tillbaka sin hand så fort han kunde och tog avstånd från mig då jag omedvetet hade tagit hans hand, så som vi brukade.
– Men vad hände? Vad var det för fel! Frågade jag honom häpet.
– Vadå vad hände?! Gör inte så igen, då tror folk att vi är homosexuella!
– Men, hallå! Varför måste folk tro så? Vi brukade ju gå hand i hand i vårt land och ingen trodde så!
– Det här är Sverige, min vän, sa han och ryckte på axlarna, du ska också veta att svenskarna inte pussar varandra när de träffas. De bara kramar varandra, Punkt slut!

Läs hela krönikan här:
http://www.taghana.n.nu/3-blommor-vaxer-ur-helvetet




Övriga genrer av Karim Mahmoudi Taghana
Läst 578 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-02-26 16:18



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Kulturkrock!
2018-05-16

  PequeñaGatita VIP
Mycket läsvärt! Jisses vad olika kulturer kan ställa till det...
2012-04-29

  PequeñaGatita VIP
Mycket läsvärt! Jisses vad olika kulturer kan ställa till det...
2012-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Karim Mahmoudi Taghana
Karim Mahmoudi Taghana