Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Sherko Bekas är en välkänd dikatre från Kurdistan. Han bor numera i staden Sulemania.)


Bjudning

Av: Sherko Bekas
Översättning: Karim Mahmoudi Taghana
________________________________

Jag bjöd hem regnet till mitt rum.

När det gav sig av

lämnade det en blomma till mig.

Jag bjöd hem solskenet till mitt rum.

När det gav sig av

lämnade det en liten spegel till mig.

Jag bjöd hem trädet till mitt rum.

När det gav sig av

lämnade det en kam till mig.

Men du, vackra flicka!

Då du blev inbjuden till mitt rum

tog du blomman, spegeln och kammen

med dig

när du gav dig av.

Men bakom dig

lämnade du en mycket vacker poesi

till mig.




Fri vers av Karim Mahmoudi Taghana
Läst 509 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-03 02:29



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Vackert..
2011-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Karim Mahmoudi Taghana
Karim Mahmoudi Taghana