Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fall

Att fånga en blick
skjuta en fågel
och vänta på
ekot

du faller brinnande
igenom mig

himlen andas två gånger

och solen slocknar




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 306 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-02-27 10:46



Bookmark and Share


  Kladdsock
mycket vacker, och väldigt "mycket" på alla sätt.
2013-02-04

    ej medlem längre
Fint poetiskt laddad text som väcker många tankar och associationer. Den här dikten tycks vidöppen åt alla håll, men är ändå klar och distinkt i sitt täta och koncentrerade uttryck vilket får läsaren att erfara en känsla som kan vara aningen svår att formulera i ord men som ändå alltid finns där som en bakgrund. Kanske ska texter som denna heller inte tolkas så mycket, utan snarare bara upplevas. Det finns något mycket direkt i dessa ord, likt en klar mytisk bild som ger en läsupplevelse vilken starkt påminner om att betrakta en målning. De inledande stroferna för mina tankar en smula till Lindegren, men annars är bildspråket alldeles eget och uttrycker synnerligen väl en erfarenhet som nog inte riktigt går att definiera. Det är helt enkelt Poesi med stort P som det handlar om, och effekten är lika mycket fotografisk som rent språklig eftersom dikten skapar såväl inre som yttre bilder som kan vara svåra att formulera verbalt. Man tar del av ett uttryck, man får en känsla och man försätts i någon slags stämning. Men att uttömmande förklara vad som egentligen händer skulle förmodligen vara ungefär lika svårt som att med ord försöka att beskriva ett bildkonstverk.
2012-02-29
  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin