Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BÄNKEN 15(samling)

Ångermanälven (mel. "Nidälven")

Långt bort från staden
vid bergen de blå
skimrar den älv jag har kär
Dit all min tanke min längtan
vill nå
Ständigt den är mig så när

Ångermanälven på väg mot sitt hav
Dragspelen får mig att drömma
Alltid jag tänker på henne så kär
Minnen emot mig strömma

Den gamla bron där kamraterna dog
minner oss ännu om borgarnas mord

Ångermanälven på väg mot sitt hav
Dragspelen får mig att drömma
Alltid jag tänker på henne så kär
Minnen jag aldrig kan glömma




Fri vers av claes fredelius
Läst 120 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-02-27 13:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

claes fredelius
claes fredelius