Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konduktör Joe Baldwin




Poesi för poeter. Del 24 (Joe Baldwins huvud rullar än)

 

 

Joe Baldwins huvud rullar än

sedan han i 1800-talets slut

som tågkonduktör

upptäckt att sista tågvagnen

hade lossnat

och att ett annat tåg

var på väg

 

Han signalerade med sin lykta

för att få lokföraren att stanna

Men förgäves

för loket körde med full kraft

in i den stillastående tågvagnen

varvid Joes huvud kapades rakt av

 

Detta hände i Maco, North Carolina

och sedan dess har många sett

ljuset från Joes lykta

 

Det antas även in i vår tid

att Joe aldrig fattade

att han dog

 

Och även om just detta inte är sant

så lever legenden sitt eget liv

i Maco, North Carolina




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 213 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-02-29 23:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström