Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ögat




Intets blinkning

Det glimtar till i intigheten.
Kosmos blir till och upphör
i samma ögonblick.

Sedan aldrig mer.

I glimten lever vi och dör
liksom planeter, stjärnor och galaxer,
liksom molekyler, atomer och partiklar.

Alltet ryms i en försvinnande ljusblixt:
årstidernas gång,
fåglarnas sång,
gryning och skymning,
glädje och sorg.

Intigheten icke-frågar intet utan röst:
”Vad var det?”

Intet icke-svarar:
”Förlåt. Det var inte meningen.”

Sedan aldrig mer.

---

Ta vara på din stund på jorden!




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 306 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-03-02 09:10



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Att fånga stunden i flykten
det är vad som är frågan
då pricken över i, är det
som får glaset att rinna över
(till din egen fördel)
2012-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP