Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
c a n c e r


då luften passerade strupen

klockan var tio minuter över fyra
och din natt hade nyss tagit slut

jag satt i soffan utanför ditt rum

den gula linoleummattan
bokhyllan med tummade böcker
akvariet

väntan var lång då personalen gjorde dig fin
i din ljusa skjorta och mörkblåa byxor

det var en märklig känsla att sitta där
jag visste ju att livet hade lämnat dig

ändå hörde jag dig sucka
där inne i ditt rum




Fri vers av Mow Dean VIP
Läst 381 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2012-03-08 22:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Starkt, berör, sorg...
2013-03-11

  Osvalds_Dotter VIP
När jag läste dina rader så stog tiden stilla...
kände igen det du skrev...
Satt hos min älskade farmor till sista andetaget.

En ära att få läsa,,
tack.
2012-04-12

    lenakarin
Enkel rak o just därför så gripande.
2012-04-10

  dubbelve
Fina människa, blir tårögd.
2012-04-01

  Linda CH VIP
En dikt som griper tag! Tack för att du berättar....
2012-03-13

  Grävling
Det känns lite futtigt att bara "applådera" denna men jag vet verkligen inte vad jag skall säga, så jag försöker visa min uppskattning på enklast möjliga sätt istället. Förlåt.
2012-03-13

  AgnesP
Tycker mycket om denna.
2012-03-09

  Yheela
sorgligt och berörande och hemskt hemskt hemskt
2012-03-09

  Alfie M
En mycket finstämd upptecknad scen.
Blev mycket berörd.
2012-03-09

  Änglaögon
Full av vemod men så fint på samma gång. Berör....
2012-03-09

  Yrre VIP
Berör, sorgen, tankarna.
2012-03-09

  wildrose
Mkt bra skrivet.
2012-03-09

    Birgersdotter VIP
Mycket berörande..nära
2012-03-09

    Ordkonstnär
Skapar en känsla av att i tystnad befinna sig på insidan av sorg och betrakta detaljer med skärpa. Mycket bra skriven!
2012-03-09

    ej medlem längre
Dina stillsamma ord förmedlar känslor av sorg men också av ett lugn...det tunga blir inte så tungt när du berättar...bara en sanning.
2012-03-08

  genni VIP
...."väntan var lång då personalen gjorde dig fin",

när jag läser meningen så tar jag ett djupt andetag, för plötsligt gör dina ord ont och jag fäller en tår, kram
2012-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Mow Dean
Mow Dean VIP