Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vintervide

 

 

 

pilträdet skjuter ut pilar

pärlor

gnistrar

i nattens månhav

 

hon strör ut

diamantbär i ängens skopa

 

safirer blå

dansa i röds slingor

stiger

turkossolen

upp

 

i vita dunfällar

ur sömndruckna disögon

vaknar

solsländans

spinnande

ton

 

pilträdet viker upp

barkmantel

 

han spänner bågen

lägger stråken an

 

pilträdet sköt ut

pilar

 

trädde alla hennes tårar på band

 

ser hasseln blomma i lindens ask

 

och pilträdet

skjuter ut

pilar

 

hennes blad föll

 

sakta

 

sakta

 

till marken

 

hon gav sig fullt hän

 

hän

given

 

cirkel av livs fullbordan

 

i gryningen synes den späda

hasseln

bära

blom

 

vita kristallblad

 

jag såg

vintervide

 

blad smälta

sjunker

in

 

*

 

uggla lyfter

svävande

 

skymning

in i

viloblå

 

ögonrymd

 

 

 

frosten gnistrar i pärlor

runt hennes rena nacklinje

 

 

han kysser varligt

hennes nackros

 

 

 

kvällsblomma

sluter dagblomma

i drömfamn

 

*

 

vinterskimrande

ylar

 

 

berget är en vit varg

med blottad sångstämma

 

 

vitskimrande

ylar

 

 

slingor vita

 

gnistor

stiger

 

 

skrudar

 

hennes silvrande hår

 

 

rör vid hennes

midnattsblå

 

 

tårdroppar

 

 

 

han väntar henne

där floderna

korsar

 

händer

 

*

 

jag ser vintervide

 

 

jag såg vintervide

 

sälgens andedräkt

pärlas i

 

bäckravinen

 

mården

vakade

vid

 

rötter

 

kvällsfågel steg in

med köldens dimma i näbben

 

väckte

stjärnor

ur

molnbädden

 

silverdalen

silverbladen öppnade sina portar

 

hennes ansiktes

silvrande

tårar

 

hon skrider med vakanden i sina följen

 

i gryningen andas gräs

träd marker vita

fjäderdun

 

lyft tyngden ur detta fjättrade

 

 

sol rör vid fjädrar

svävar mjuka

 

smälter in i hennes hud

 

 

 

domherren kysser hennes

förseglade vinge

 

 

 

kvinnan in vid stensjön lyfter blicken

det är något märkligt med molnen

gråbomull andas skingrande

vita trådar slingor

molnen är

märkliga

denna

dag

 

 

 

 

i den sena timmans

tima

 

lindar hon in

penslarna

 

 

i duken av skimrande siden

hjärtduken

 

lägger dem i asken

snidad ur benvita

 

 

ställer sig

med ansiktet vänt in i silver

 

 

sakta

öppnar

hon

 

läpparna

portarna

släpper ut alla orden

 

 

flyg

vackra

vingar

flyg

 

 

 

hon sluter armar om sig

 

inväntar

skymningsfolken

på berget

 

 

 

inom sig bär hon bilden

av gryningsträdens

vita

fjäderdunsskrud

 

 

 

ser dunen

sväva

 

mjukt

 

 

det är

 

vackert

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 218 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-03-05 23:26



Bookmark and Share


  MoonCalled
Så otroligt vacker
2012-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser