Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
helt vanligt jävla åldrande


snart Osynlig

på väg in i osynligheten
alltid van att bli bedömd,
sedd, betraktad och värderad
uppskattad kvinnlig eller kanske för ögonen, grönblå
den där lystern som fångar, med en botten
långt därnere, inuti och bakom ett mejslat ansikte
med drag i stil med klassiska
kanske även snygg i vissa vinklar
sas det

på väg in i osynligheten
med än så länge ben som duger, visade under kjol
inte alltför kort men alltid ovan knä
en lagom upplyft byst, med ett dekolletage
ej alltför djupt eller avslöjande
som vid närmare betraktelse visar på åldern
av levnad, och brukad, och älskad
i vissa vinklar rätt okej att betrakta
sas det

på väg in i osynligheten
där jag kan betrakta andra
som en fluga på väggen, fumla med bankkort
gå överdrivet långsamt, kamma mustasch
duscha när jag vill eller inte alls, bry mig eller inte
skrika på ouppfostrade ungar över innergården
tillmäle kärring, jävla kärring
ta annan samhällsroll
jomenvisst

på väg in i osynligheten
som om jag gjort mitt klart nu
som om jag snart, äntligen, får släppa på masken
som om det där med objekt inte längre gäller
som om jag äntligen får vara osynlig
ovärderad, oskattad, obedömd
genomskinlig, ej mer synlig
rätt ut ful och obekant

bli subjektet i mitt eget liv
istället för objektet i andras

fy faan, vad skönt







Fri vers av Fullmåne
Läst 461 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-03-06 21:48



Bookmark and Share


    MaryMo
Hur konstigt det måste kännas att bli gammal och förpassas in i glömskan... ingen vill se en, eller veta av en. Man kostar bara tid och pengar. Så skönt då att kunna njuta av osynligheten och känna sig fri istället! :) Jag gillar vinkeln du skriver i! säger jag.
2012-03-08

  zallander
"junajted stejts off amerca"
2012-03-08

  zallander
Julia Cesar.


(På bilden) spelar ofta "ragata" i bla Lilla Fridolf.
2012-03-08

  Rosen VIP
härlig text speglande ett livs efterdyningar...
2012-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Fullmåne
Fullmåne