Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Idag 8/3

Med vördnad
sparar jag dessa dimmiga minnen
Från en värld som
nyss fanns
Ändå så ofantligt långt bort
Berättelser om tungt slit
men med mycket värme
Har historierna vandrat
från kvinnoögon
till mjölkande händer
Tvätt i sjön
och kort skolgång
Varma kärleksfulla famnar
vaggande barnen
Lappat och sytt
gnetat och kämpat
Funnits där med kärleksfulla hjärtan
sett de sina
Levt och kämpat
sida vid sida
Trollat med knäna
och alltid känt efter sist
En vacker ros till alla kvinnor i vår historia
en ros till alla oss idag
Som finns och ser
Försöker och
fångar livet
Grattis på vår dag




Fri vers av Birgersdotter VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-03-08 18:00



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket fint skrivet, det är många kvinnor
som fått kämpa genom livet
2012-03-09

  Birgitta Jacobsson
Underbar!
2012-03-09

    lory
jättebra skildring ..alla dagar borde vara kvinnodagar...
2012-03-09

  Wolf Wallström
vilka fina hyllningar som jag med glädje skickar vidare till alla mödrar
2012-03-09

  Ninananonia VIP
:) Grattis :) varm kram
2012-03-08

  bittemi VIP
Härlig hyllning!
2012-03-08

  Anya VIP
En fin hyllning som jag blir glad och lite stolt av.
2012-03-08

    Max Poisé
Förstår inte att det ska bara finnas en sådanhär dag...tycker alla dagar är kvinnodagar...utan Er hade jag förgåtts...
2012-03-08

  Eva Helene VIP
Fint skrivet en dag som denna!
2012-03-08

    ej medlem längre
Underbar hyllning av dig.
2012-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Birgersdotter VIP