Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natten utan gryning


Midvinter, synlig på distans
ensamheten fylls med minnet av ditt skimmer.

Kylan nalkas, och det löv som faller
vaggas ner till den frusna marken.

Ett vitt täcke inväntas att svepa över oss
de som levande i ditt ljus, dör sakta.

natthimlen bär med sig miljarder åskådare
som belyser ljusåren ifrån oss


Ödets lag när sommaren tynar bort, frukterna förmultnar. Sångerna, som fåglarna kvittrar gick miste om sin stämma.

Lyssna till tystnaden som uppstår
Skåda melankolin i den nakna skogen
känn saknaden av livlig natur

Den långvariga natten anländer,
nu försvinner vi in i mörkret.

som efterlämnats i din frånvaro…




Fri vers av M.A.J.R
Läst 230 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-12-29 15:09



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
ytterligt finstämmigt och den passar även att rent klimatologiskt läsa just idag, en spira solljus och värme en enstaka dag, i övrigt omtäckandes utav annalkande förtärande höstmörkret
2021-10-07

  ResenärGenomLivet VIP
Det känns som en paus i livet, men vi vet att ljuset kommer åter, så småningom...bara vi har modet att vänta...en mycket finstämd dikt, trots allvaret i orden...
2020-12-30
  > Nästa text
< Föregående

M.A.J.R
M.A.J.R