Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varsamhet


Solskensvår

Brustna kvistar över trädgårdsmatta
Döda löv bland grodd och blad
lätt att mista och att bara kratta
bort de nya av idag.

Under löven skjuter skotten knopp
ropar hejdlöst "botten upp!".
Firar livet under eken,
solen ler åt leken.

Fröken fröjd i herrens hage
ligger nöjd på nysådd mage.

Brustna kvistar över trädgårdsmatta
trötta tranor på en himmel blå.
Lätt att mista, med en tandad kratta
lätt att riva och att missförstå.

Under löven skjuter skotten knopp
ropar hejdlöst "botten upp!".
Firar livet under eken,
solen ler
så varmt åt leken.

Fröken Fröjd i solskensvår
smeker gräset där hon går.

Se vad liv gör alla glada!!
snart ska
barnen bada...










Bunden vers (Rim) av Jaramald
Läst 368 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-03-19 06:16



Bookmark and Share


  aol
gillas vackert sprittande skriftat
2012-05-04

  Minkki VIP
härligt att tänka sig Moder Jord med nysådd mage.... en livslustig vårdikt, den satte färg på tillvaron!
2012-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Jaramald
Jaramald