Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vinden en mantel

 

 


i era ögons ljus

skuggar
jag

mina händers brännande smärta

 

 

 


min älskades
rörelse

 


är flytande vätska

 

tyst

 


över präriens
torkade
strupe

 

 

utan
ansträngning

 


dina
ögon


vädrar
mig

 


trasselnystan
f ö r s v i n n e r

 


torkan har varat länge nu

 

 

 

sträck mig ditt
handblad

 

sade den brustna kvisten

 


regntrådar
är
lindade
runt

 

 


silverrör lägger jag
i ditt handblad

 

andas


min stämma
in 
    
i


granars monader

 

 

hör nyckelharpa svara i väst

 


bad mig
hasselkvistens

gärdssmyg

 

 


pigtittaren
vände bladspegel

 

 


sanden virvlar upp


i varje korn

en gnista

 

 


vinden andas

berg andas ut blad

 

virvlar

lägger sig mjukt
tillrätta

 

 


vinden driver in från väster
driver in snäckskalssträndernas pärlor
skrudar träds vrister
dansar med vida fötter

 


vinden

 

 


driver folken
nära

 

 

 


driver vattenhästars
hjordar

stigna
ur

 


isflarns krispiga
gyllenyta

 

 

ytrörelsen är en
snurrande
oblat

 

smälter
in

 

 

tänder släckta
krysantemumblad
honungsvita

 

 

silverfjärilar uppfyller
luften


ur dina
ögon


älskade

 


vinden
en mantel


med vilken jag reser

 

karavanens
gungande
rytm


visar

ljusspår
i sanden

 

 


så lätt glömma ljuset i oss i sökandet av ljus i det yttre
jag tror ej att växten – i våren reser sig stiger ur den
så kallade jordtyngden av yttre ljus –
gravitationskraften är puppans dröm
jag tror växten reser sig av inre ljusvaknan
jag ser ett ormbunksblad

 

 

gnistrande svanar
flyger

skuggor

 


tystnaden är kupade händer
fyllda med fjärilsljus

 

fyllda med
oändlighetens pulsslag


vindar är
stillnade

 

 

i skogens tjäll vid forsen
rör mina fingrar vid strängar
ormbunks  blads  lyra

 


i era ögons ljus

skuggar
jag

mina händers brännande smärta

 

 


min älskades
rörelse

 


är flytande vätska

 


över präriens
torkade
strupe

 

älskade

 


vinden
en mantel


med vilken jag reser

 

karavanens
gungande
rytm


visar

ljusspår
i sanden




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 207 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-03-19 21:36



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En vacker och inlevelsefull text
2012-03-20

    ej medlem längre
Du tar oss med på en sån bergochdalbaneresa,toppen!
2012-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser