Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poesi för poeter. Del 45 (Cirkelns kvadratur)

 

 

Om du med hjälp

av en passare

och linjal

lyckas konstruera

en kvadrat

med samma area

som en given cirkel

har du lyckats med

mer än de gamla

grekerna

 

Att hitta en metod

att kvadrera cirkeln

är nämligen

omöjligt

Det var först 1882

som Ferdinand von Lindemann

lyckades bevisa det




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 251 gånger
Publicerad 2012-03-19 23:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström