Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ängsring

 

 

 

snäckskalsstränder

är himlars skönhet

 

sol

doppar fingrar

 

i ängens gräs

 

soldoppingar

simmar i

gräshav

 

lyfter gräsvingar ur sömn

 

 

träden

 

träden sträcker sina grenar

 

in

i

 

solögons famn

 

det begynner nu

*

 

 

 

du vackra snödroppe

bröt upp ditt läger

ur bergets krona

 

klättrade

nedför

 

stegvisande stenblad

ledde dig

 

i fjärran såg du solstrålar

hörde du tranors sång

 

 

i nätternas skydd sov du

i månens skära

 

så kom du till vårbäckens

tinderstämma

porlande

 

videkissar

silvervitas

päls

 

rörde vid din kind

 

du vackra snödroppe

blygt ler du vid jasminens fötter

 

möter magnolians leende

ansiktsdröm

 

hon viskar in i jorden

jag ser ängen andas i slånbärsdrömmars

vitfjärilars vaknan

 

*

 

 

 

det finns en ö

i ängens ring

 

 

 

ängen är ett hav

med vita tärnor

 

 

 

stora stenknoppar andas solvarma

 

 

hylleblad

 

sensitiva flikfingrar

håller mjukt

om

 

 

vallmoblommans

gröna skärp

 

silverfjun andas

i vinden

 

 

molnen sköljer vita händer i floden

 

jord kupas

är skålar av

lera

 

 

skymningsfågel

breder ut

 

 

purpurandning

 

lodjuret spinner mjukt i natten

 

 

i gryningen blommar krokus i ängens ring




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 175 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-03-24 22:24



Bookmark and Share


  stella
Javisstja, du skriver läkepoesi! :-)
2012-03-26

  Änglaögon
Väldigt fin skrivet, som en målning med många olika nyanser och intryck.
2012-03-25

  Marja-Liisa Koski VIP
Jag håller fullständigt med Jimmy!
Kram!
ML
2012-03-25

    ej medlem längre
Mycket bra.Att läsa din poesi stärker mig på många områden,de läker mitt sårade barn,de ger de vackraste av bilder,de prövar mitt tålamod (Att läsa denna form av poesi) TACK SJÄLSÖGA!!!!!!
2012-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser