Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Henry David Thoreau, född 12 juli 1817 i Concord i Massachusetts, död 6 maj 1862 i Concord i Massachusetts, amerikansk författare, naturalist, och filosof.

Thoreau är mest känd för Walden (Skogsliv vid Walden) (185


Tystnaden skogen

Tyst min vän! Säg ingenting

 

Förstår att du ibland

behöver skogens ro

för att förverkliga dig.

 

Ladda dina batterier

för att klara av

alla bataljer med mig.

 

Din hjärna måste få vila

vid en skogstjärns lugna vatten

för att orka med mina ordbajserier

 

Mina oändliga dikter

om smärta och lidande

sorg och bedrövelse.

 

Klart jag saknar dig,

dina dikter

om kärleken till livet.

 

Du behöver din tjärn i skogen

som Thoreau sin stuga vid Walden,

Din stund i tiden!

 




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-03-25 01:58



Bookmark and Share


  anits VIP
Så underbart vackert skrivet, skogen
är en lisa för själen att få vistas i
2012-03-25

  Maj-Lis VIP
Så underbart vackert skrivet...om de som står mej mycke nära
2012-03-25

  Monika A Mirsch VIP
En underbar dikt om tystnaden i tiden - fängslande!
2012-03-25

  Alva Johnsson VIP
O, vad vacker! Just ordet tjärn förmedlar så många känslor.
Den är både trolsk, spännande och farlig.
2012-03-25
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP