Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven längesen


När själen hoppar på ett ben

Flick, Flak, flik, flak, så och så.
Det borde vara så. Flick, flack.
Mina känsla av otillfredställelse.Strävar.
Vill ha mer. Otillfredstälelese. Strävar. Suckar.
Flick, flack. Si och så, borde gjort så.
Si och så. Ser du det då. Ser du vad du är då.
Vad du är då. Flick, flack.
Fisförnäm. Fisförnäm efter perfecktion.
Flick, Flack.
Jag hoppar hopprep. Flick, flack.
Jag hoppar på ett ben.
Idag då? Var är jag nu då?
Misslyckad. Lyckad. Levad. Olevad.
Flick, flack. Vill hoppa. Hoppa.
Vara i en gemenskap som en gång.
Umgås ett stenkast förbi.
Dela dagen med någon.
Inte bara visa upp sig för en stund.
Uppvisnings stund som på en cirkus.
Vi spelar teater. Små teaterapor på en cirkus.
Små teaterapor på en cirkus hoppar hopp rep med varandra.
Flick, flack.
Då och nu. Visa upp sig eller dela dagen.
Jag vill dela dagen med någon.
Känna gemenskapen. Skapad från att vara.
Att vara tillsammans. Leka en lek. Sitta i tystnad.
Ett flöde av händelser. Lita på att de finns nån där…
Inte så konstigt?
Vill dela. Dela dagen. Inte så konstigt?
Andra verkar ha det så ibland. Ibland. Eller?
Längtar de också?
Eller bryr de sig ej?
Vågar inte visa upp mig om jag inte fått dela dagen.
Uppvärmning.
Social uppvärmning.
Bli varm i själen.
Så att den inte behöver hoppa på ett ben.
Flick, flack.




Fri vers av Lovisa Lindbom
Läst 445 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-03-25 13:09



Bookmark and Share


    Lars Gullberg


Borde läsa högt, vilket språk du har. Det riktigt bubblar

applåder till dej
2016-11-21

  Blomma-Stjärna VIP
dikten talar till mitt behov av tillhörighet - men även en gammal teaterapa inom, vaknar till liv, när jag läser -
och jag märker att rastlösheten, sökandet efter mer eller annat - frågan om lyckad-misslyckad-levad-olevad, som varit central i mitt liv, har lagts i en annan fil, under tiden som åren har gått... - tack för fin läsning!
2016-01-07

    ej medlem längre
Du både fascinerar och trollbinder med orden.
2012-05-26

  Eaglemountains VIP
Så mycket innehåll i denna berättelse, så mycket sanning, obesvarade frågor .... stark igenkänningsfaktor ...
2012-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Lovisa Lindbom
Lovisa Lindbom