Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solgul katt

Känner att jag har mer tid? Vart ska känslan komma ifrån?
Varför ägna tid åt dikter och dagbok? Dikter och dagbok.
Vill få känslan tillbaka. Flödet. Behovet att förmedla sin känsla. Ångest. Ett tillstånd då man är på väg. Påväg. Vill någonstans där man inte är. Där man inte är. Otillfredsställelse.
Solljuset lägger sig som en solgul katt över fönsterblänket. Buddhan sitter stolt och vakar över rummet med solljuset i nacken. Jazzen flödar fram, som en vind sveper den och lämnar ro och harmoni. Harmoni. Men vad är det då jag känner? Kan inte tillåta mig att bara vara.
Så många måsten. På väg. Jag är hela tiden påväg. Vill bli fri som jazzen, som solen, som vinden. Fri från tyglar. Tyglar som jag satt på mig själv?
I grunden är vi alla fria. Vi föds, vi lever och vi dör. Men där emellan? Friheten, finns den? Det är ditt val. Om du nu har ett val. Om du väljer att ha ett val.
Vill.Vill. Vilja. Val. Vi lever. Lever. Vill. Vill. Många val.
Vill vi ha ett val? Ger ånga. Ångest. Vad händer om jag tar det valet? Eller det andra?
Kontrollen, kollen, kreativiteten. Ska vi släppa kollen?
Val och frihet. Där emellan livets väg.
Den solgula katten ler mystiskt förnöjt och lägger sig på sin piedestal och tittar ut över världen.




Fri vers av Lovisa Lindbom
Läst 324 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-05-10 15:32



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Härligt att få följa med i tankens vindlingar! Texten känns väldigt direkt.
2017-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Lovisa Lindbom
Lovisa Lindbom