Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kardborre

 

 

 

de vandrar vid

vägrenen

 

 

fjällen bär ännu vita kronor

månstenar glittrar i vinden

 

fjällbäckar porlar

lavar

mossa andas fukt

 

fjällsippor

ler i vind

 

renar rinner i långa stråk

utmed fjällens sidor

 

förare sejdar

riktning i stenars mönster

 

de vandrar vid

vägrenen

 

 

helt tätt helt nära

för att undvika groparnas vattensjok

 

det knastrar lätt under fötterna

en stund

 

hemtrevligt

 

molnlamm skrider lugnt betande i blå gräs vidder

skira björkar har vänt upp sina ansikten in i  eurus gryning

 

fjolårsgräs skymmer ännu

spädgräsvingar i reden

 

blåskimrande opalägg

andas

sol

moderfågel

ruvar

själens boning

 

ur det svarta stiger det vita

ur det vita stiger det svarta

 

kardborrar

når högt upp över huvudrö

 

fäster

fläktande

flikar

 

humlan mumlar

brummar i vind

 

brunbjörnen sträcker tassar in i

blådröms

 

violetta

 

himlars

ljus




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 170 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-03-25 22:44



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Underbart vackra naturbilder skrivna med själens penna. En njutning att få vandra med.
2012-03-26

    ej medlem längre
Proffsigt som vanligt,gillar särskilt de 7-8 slutraderna(Om brunbjörnen) exet kallade mig "Pappa brunbjörn").Bra diktat!
2012-03-26

  M.A.J.R
enastående i mina ögon !
2012-03-26

  Ninananonia VIP
:) de vandrar så vackert dessa kardborrar
2012-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser