Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stenen

 

 

 

stenen ligger i ängen

 

helt nära

syrenen

 

badar i brunröda vattenstränder

pärlor skimrande ljusgröna

dricker ljusvärldar

 

fjäril rör vid vind

ännu sömnigt bi

 

brummar

djupa

mjuka

sånger

 

scilla foten gör dig ej illa

barnet trippar med lätta fötter

rör ej vid markens rötter

 

syrenen

nära

helt

 

i ängen ligger stenen

 

 

lapar

sol

 

pälsen gnistrar

 

stenen

är

 

en katt

 

svart

vit

 

vit svart

 

jadeögon vidgar obsidianellips

 

blå gräs vajar i vind

 

katten lyfter sten i hand

stenen är vattensjö i hand

 

lägg din syn

i mig

 

katten spinner mjukt

 

stenslända

lyfter

bergens vingar




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 184 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-03-26 02:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Diktarkonst där iakttagelser smälter in i varandras
skönhet och blandar sina färger i en känsla av ljumt
uppvaknande.

Vackert.
2012-03-26

    ej medlem längre
Fantastiskt bra ,hela dikten är som en vacker visa om sommaren.
Bravissimo!
2012-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser