Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 fragment av ett borttynande minnesfragment




ett kvardröjande stjärneljus

ett kvardröjande stjärneljus
och fragmentet av ett borttynande minnesfragment
från nattens glömda drömmar
vibrerar som ett känslans tinnitus
när gryningens första strålar
krupit över horisonten


något håller andan inför den gröna blixten


vakenhetens port
som aldrig riktigt stängs
under nätter med ytlig sömn
gled igen trots allt
med ett ljudlöst muller
som blott den döve siaren hörde


att se långt utan tal


ty det allseende ögat slöts
med en ohörd suck


den nya veckans alla trivselmekanismer
är halvt på språng, halvt utdöende


den aktuella logikens
invanda hållbarhet
och tautologa struktur
ifrågasätter empirins entydiga budskap


en skata dyker plötsligt upp
på fönsterblecket
och undrar med sin pepparkornsblick
vad jag håller på med


skriver en dikt,
svarar jag med pennan mot papperet
och skatan flyger iväg med ett ryck, spastiskt


nu har solen skingrat de obefintliga dimmorna
den sista stjärnan blixtar till
i den vattenpöl där skatan
fuktade strupen


så är trivselmekanismerna åter uppgraderade och aktiverade




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 242 gånger
Publicerad 2012-03-26 08:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP