Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




KÖSAMHÄLLET

 

 

 

vad man än ska göra så är det kö

det har blivit vår tids melodi

idag har jag stått i kö

först för att komma in på vårdcentralen

för att anmäla att jag var där

sedan var det att sitta ner

tills mitt namn ropades upp

 

idag passade det bra att tvätta bilen

kön av bilar in till stan

ringlade sig fram

en och annan bilist

bröt sig ur kön

 

genom rondellen och fram till

trafikljusen

hade kon blivit längre

där långt fram lyste trafikljusen rött

 

där längst fram i kön

stod flera bilar

som kört om mig

 

när jag kom fram

blev det grönt

jag kunde svänga

och var snart framme

där jag skulle

tvätta bilen

 

såg på långt håll att det var kö

hur lång den var

det kunde jag inte se

 

parkerade bilen

gick in och fick mim biljett

till biltvätten

den här gången

var det gratis

det ville jag utnyttja

 

kollade hur många som var före mig

i kön stod två stycken

och en körde in i tvätthallen

 

tiden gick fort

medan jag satt där och väntade

iakttog alla som kom och gick

skrev lite i mitt block

plötsligt var det min tur

att köra in och få en ren bil

 

det är så härligt

att stå där och se

när all salt och smuts

efter en lång vinter

bara rinner av bilen

 

att sen köra hem i ren bil

kunna stiga ur utan att det fastnar

smuts på kläderna

just då kan jag känna

att våren är här

 

 

anits 22 mars 2012

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-03-27 08:13



Bookmark and Share


  LassO
köer är tidens gissel, som du skriver, först fram till anmälan sen vänta i ny kö efter anmälan, ska man käka är det kö till att beställa sen för att hämta o s v.... sjukt på sitt sätt detta köande. Värst är de dock på akuten där man "måste" vara frisk nog för att vänta in en lat doktor som är ute och spelar golf eller nåt, men har ändå 10 ggr mer betalt, än oss andra...
2012-03-28

  Lars Hedlin
Bra skaldat!
2012-03-28

  Rosen VIP
ja, det är rena våren med ren bil...
2012-03-27

  Bibbi VIP
Gillar.
2012-03-27

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Bra skrivet. =)
2012-03-27

  Anya VIP
Jaa det är något visst med en ren bil.
2012-03-27

  Eva Helene VIP
Väl utnyttjad tid i kön och positiv konklusion här!
2012-03-27
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP