Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bitterf*tta

Jag var ännu en gång överlägsen
Som vanligt gick det lekande lätt
Ingen kunde slå mig
Ingen kunde förneka alla rätt

Det var inte en utmaning
Vilket det aldrig var
Men trots all framgång
Satt jag ensam kvar

Det finns inget sexigt med en kvinna
Som utmärker sig framför en man
Säg vad du vill om jämställdhet
Men som kvinna – gör inte allt du kan

Vi kan låtsas att vi kämpar
För allas lika rätt
Men som min moder sa till mig
”du måste hitta en man som klarar ditt sätt”

För kvinnor ska vara söta
Stå bakom och ta emot
Snacket går ändå bland männen
”Jobbet fick hon bara genom kvot”

För inte kan väl en kvinna
Vara bättre än en man
Och jag, nu blir jag en bitter feminist
Bara för att jag vet – jag kan




Fri vers av kw
Läst 199 gånger
Publicerad 2012-03-27 23:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kw