Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




HON VILL GLÖMMA

 

 

 

hon minns så väl hur hon försökte

göra sig osynlig, gömma sig bakom

kläderna i korridoren, höll sig stadigt

fast på bänken där hon satt, hennes

ben kändes skakiga

 

hon såg hur dom andra lekte och skrattade

hon såg också blickarna som blängde på

henne, hon försökte att inte se, drömde om

att hon fick vara med, då helt plötsligt kom

en av pojkarna tog tag i hennes flätor och

ropade högt, hoppla hästen nu drar vi

 

hon gömde sitt ansikte i händerna, ville inte

visa hur ledsen hon var, så fick hon en spark

på benet så en till och en till, någon drog ner

henne på golvet, hon såg foten som var på

väg att sparka, hörde heja ropen

 

så plötsligt blev allt tyst, hör någon säga

vad har hon gjort?

den nye pojken i klassen räddade henne

den gången, sedan fanns han ofta i hennes

närhet, när han var där tordes ingen bråka

eller håna henne, han blev hennes ängel

som skyddade, som fick henne att känna

sig hel och värd något annat än sparkar

och slag

 

 

anits 27 mars 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-03-28 00:08



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Starkt, berörande och vackert berättat om det svåra. =)
2012-03-29

  LassO
djup men ändå så lättförstådd
2012-03-28

  Lars Hedlin
Så stark..
2012-03-28

  Eva Helene VIP
Berörande berättelse om mobbning där en "ängel" blev räddningen. En stark text!
2012-03-28

  mickech
En hemsk berättelse som många går igenom!
2012-03-28

    Birgersdotter VIP
berör
2012-03-28
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP