Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kullersten & hufvudstadens otrohet

i hufvudstadens otrohet
bland kullerstenars
svarta jord
och värdighet

mot stockholms mildring
och dess hårda blick

av ryttarstenarnas avbildningars förakt

en skam
en skam

en förspilld önskan
dränkt i vattnets eviga piskslag

i syndahavets tomma blick

stockholm
stockholm

där gator lämnas liksom en staty
vars ögon inte skonar
brister aldrig ut
i amourism

för berglärkornas
försök att flyga
där tågen slutat springa

i den lömska hufvudstaden
i sin lömska lömska tid.




Fri vers av revolver
Läst 490 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-04-14 14:19



Bookmark and Share


  deNeergaard
Starka o klara ord! Ger mig en mörk härlig känsla...
2012-05-01

    Solaris
Riktigt starkt. Kvävande,ledsamt, kallt och rått. Gillar speciellt första och femte stycket.
2012-04-17

  Armo
Det jag också gillar med din dikt är att du använder dig av staden som ett ondskans näste där den oskyldiga, rena människan förvandlas till ett avskum. En feg stackare, som bara älskar sitt ego och sin egen lusta. Stadens hårdhet krossar all hopp. Betongen krossar alla drömmar. Desto fler ggr jag läser din dikt, desto mer gillar jag den.
2012-04-16

  Armo
Om det inte ens finns någon hopp, varför fortsätta leva?

Stark dikt fylld av svärta.
2012-04-15
  > Nästa text
< Föregående

revolver
revolver