Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hallunda centrum 13.47 tisdag


förortscentrumslyrik

ta på dig offerkoftan
och sluta leta
i förortens dystra centrum
av icke-händelsernas förlopp

lägg ditt liv
i statliga instanser
finn den andra skyldig
för otillräckliga insatser
som påstås bota
dina fysiska nederlag

med förskönad
ynklighetens skugga
indoktrinering av din oduglighet
utan ifrågasättande motstånd
av en tänkande
man eller kvinna

en bedrövlig diagnos
som du
accepterar
det behagliga i tomma dagar
bot för synd
som du begått
mot din roll som individ
och en del av ett samhälle

du förruttnar bort
i nät av myndigheter
låtsas som att du får plats att åka med
på en rullator av staten finansierad
fyll tomrummet med mediciner
billig föda från utländska matbutiker

fångenskap i egna kroppen
saknade tendens att göra val medvetet
livets största lögn
att frihet ligger i möjligheter

ingenting kommer någonsin
vara tillräckligt.




Fri vers av revolver
Läst 529 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-02-21 13:22



Bookmark and Share


  Robin V
Jävligt bra!
2012-04-09

  Armo
Älskar dina samhällsanalyser och fastän många är oerhört mörka så bär de sanningar i sig. "Indoktrinering av din oduglighet" så väl formulerat liksom hela din poem. Texten är skarp, dödlig och mörk likt en fulladad revolver.
2012-02-21

  cilax VIP
jävligt stark text. jävlig text, menat som superlativ. Trasighetens diktatur
2012-02-21
  > Nästa text
< Föregående

revolver
revolver