Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från en främling

Du är ett aggressivt motstånd som
skjuter ifrån sig världen

dina felkopplade synapser smattrar
svidande ord över en iskall skrivmaskin
medan minnet av galna katter skriker i
en rökig lägenhet, seglandes över djupa vatten

-

du är ett viskade vilddjur, en förförisk
ilska, en sjudande ambivalens och ett svårmod
lent som den tunnaste lycka.
du är de bortglömda nätternas
infernaliska drottning och din spira lockar
till sig svartsjukans trasiga malar
du är ett flottigt fotografi
med ansiktslösa dockor

du är en upprorisk resignation,
en motsägelsefull självklarhet
en olöslig ekvation i
den torpederade
Neumans skalle

du har vänt din avbild in och ut
och låtigt skulden kalasa på dina inälvor

du har sökt skydd i elden och återvänt

jag har vidrört dig

jag den ädle främlingen

två tankar bort





Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 215 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-04-12 16:44



Bookmark and Share


  desert star
sensuellt och Norén-aktigt med de ansiktslösa dockorna.
2012-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin