Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tågresa

Såg landskapet
passera revy
låg där naket

Såg samhällen
men inga människor

Tåget passerade
forna stationer
samhällena ligger kvar
som minnesmärken

Kvar finns människor
med minnen från den tid
de blomstrade
då de var en levande trakt
med butiker, service
och arbetstillfällen

Kvar finns människor
som knyter näven
i det tysta
och förbannar
urbaniseringen
de vill också leva

De finns bara i den politiska retoriken




Fri vers av AA VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-04-19 01:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tycker om dina ord...det är en stark och fascinerande text.
2012-04-19
  > Nästa text
< Föregående

AA VIP