Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bipacksedel: Livet

Livet®

Antimortalikum


Aktiv substans:
Livskraft


BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN


Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda Livet.
- Spara denna information, du kan behöva läsa den igen.
- Om du har ytterligare frågor, vänd dig till läkare eller apotekspersonal.
- Livet har ordinerats åt dig personligen. Du bör inte ge det vidare till andra. Det kan skada dem, även om de uppvisar symptom som liknar dina.
- Om några biverkningar blir värre eller om du märker några biverkningar som inte nämns i denna information, kontakta läkare eller apotekspersonal.

I denna bipacksedel finner du information om:
1. Vad Livet är och vad det används för
2. Innan du använder Livet
3. Hur du använder Livet
4. Eventuella biverkningar
5. Hur Livet ska förvaras
6. Övriga upplysningar



1. VAD LIVET ÄR OCH VAD DET ANVÄNDS FÖR

Det verksamma innehållsämnet i Livet är livskraft. Livskraft är ett ämne som ingår naturligt i människor och som vid obalans kan orsaka död och andra tillstånd. För behandling med Livet krävs en mänsklig kropp, vilken bifogas med läkemedlet.

Livet kan användas för att behandla oföddhet, död och annan livskraftsbrist.


2. INNAN DU ANVÄNDER LIVET

Använd inte Livet:
- om du är överkänslig (allergisk) mot andning eller något av övriga innehållsämnen i Livet.
- om du befinner dig i ett icke-levande tillstånd och trivs med det.
- om du lider av överdrivet levande (hypervitalitet).
- om du precis har avslutat behandling med preparat som tillhör gruppen LIV-hämmare. Du ska vänta minst 14 dagar innan du börjar använda Livet om inte din läkare ordinerat annat. Diskutera alltid med din läkare innan du byter från en annan behandling till Livet.

Var särskilt försiktig med Livet:
Alla läkemedel passar inte alltid alla människor. Tala med läkaren innan du använder Livet om du har eller tidigare har haft något av följande:
- dålig karma
- död

Insättningsreaktioner:
Användning av Livet har kopplats till skrikande, sprattling, inkontinens, frustration samt oförmåga att gå och tala. Detta uppträder främst under de första behandlingsåren. Omgivningen kan uppvisa reaktioner som sömnbrist samt en känsla av att förlora förståndet. Även detta är oftast övergående.

Utsättningsreaktioner:
Reaktioner i anslutning till att behandlingen avbryts är vanliga, särskilt om behandlingen stoppas plötsligt. Utsättningssymtomens karaktär beror på hur länge behandllingen pågått, dosering och hur snabbt dosen trappas ner. Symtomen hos den behandlade uppträder direkt vid avbrytandet av behandlingen och är kroniska. Hos omgivningen uppstår vissa symtom direkt, medan andra kommer gradvis. Vissa av dessa är bestående.

Intag av Livet med mat och dryck:
Näringsintag är obligatoriskt för att Livet ska ha effekt. Det råder många olika uppfattningar kring hur detta ska ske, men enligt Livsmedelsverket rekommenderas tre huvudmål och 1-3 mellanmål med god näringsmässig sammansättning. Prata med din läkare för vidare information.

Graviditet och amning

Graviditet:
Graviditet är en förutsättning för att behandling med Livet ska kunna ske, då den nödvändiga förpackningen skapas i detta skede.

Amning:
Amning krävs inte för behandling med Livet, men rekommenderas under de första sex behandlingsmånaderna.

Körförmåga och användning av maskiner:
Behandling med Livet har en stark inverkan på förmågan att köra bil och utföra precisionsarbete. Det är individuellt hur man svarar på behandlingen med Livet, och därför bör du inte utföra dessa aktiviteter förrän du vet hur läkemedlet påverkar din förmåga till detta. I allmänhet rekommenderas 16 års behandling med Livet innan förmågan att framföra större fordon är tillräckligt utvecklad. Mindre fordon och enklare maskiner kan ofta börja användas ett par år efter behandlingens början. Du är själv ansvarig för att bedöma om du är i kondition att framföra motorfordon eller utföra arbeten som kräver skärpt uppmärksamhet.

Användning av andra läkemedel:
Tala om för din läkare eller på apoteket om du tar eller nyligen har tagit andra läkemedel, även receptfria sådana. Om du använder Livet samtidigt som vissa andra läkemedel kan behandlingen med dessa läkemedel eller Livet påverkas.


3. HUR DU ANVÄNDER LIVET

Använd alltid Livet enligt läkarens anvisningar. Rådfråga läkare eller apotekspersonal om du är osäker.

Vanlig dos:
Kontinuerlig tillförsel via kaviteter samt sinnen 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan.

Om du använt för stor mängd av Livet:
Symtomen på överdosering kan vara upprymdhet, skrattbenägenhet, pigghet och ökat intresse.

Om du fått i dig för stor mängd av Livet av misstag, ta det då lugnt och vila några dygn. Misstänker du sedan att du fortfarande har för mycket liv i blodomloppet rekommenderas att:
- lyssna på Totalt jävla mörker.
- ta åt dig av allt negativt som sägs om dig, men inte av något positivt.
- läsa på om barnen i Afrika.
- bara äta kronärtskockor i en vecka.

Har det efter denna avgiftning inte blivit bättre, kontakta din läkare, sjukhus eller Giftinformationscentralen (tel 112) för bedömning av risken samt rådgivning.

Om du har glömt att ta Livet:
Ta den glömda dosen av Livet så fort du kan, men senast inom tjugo minuter, annars avbryts behandlingen och kan inte återupptas.

Om du slutar att använda Livet:
Du bör inte sluta använda Livet utan att först tala med din läkare. Endast synnerligen speciella skäl motiverar att man avslutar behandlingen. I de allra flesta fall finns kompletterande behandling att tillgå om komplikationer med Livet uppstår. I likhet med många andra läkemedel av denna typ kan symtom som döden samt sorg hos omgivningen uppträda om man avbryter behandlingen.


4. EVENTUELLA BIVERKNINGAR

Liksom alla läkemedel kan Livet ge biverkningar. Vissa biverkningar är vanligast i början av behandlingen, medan andra ofta infinner sig mot slutet.

Mycket vanliga biverkningar (förekommer hos fler än 1 patient av 10):
Plötslig död, brustet hjärta, svartsjuka, saknad, oro, sorg, svettningar, sömnsvårigheter, huvudvärk, gångproblem, trötthet, ångest, viktökning, viktnedgång, dålig självkänsla, rynkor, benbrott, acne, depression, fobier, demens, talsvårigheter, diarré, illamående, muntorrhet, halsont, aptitlöshet, ökad aptit, muskelvärk, magont, kräkningar, förstoppning, sexuella störningar, rinit, hosta, migrän, förvirring, förälskelse, lycka, aggressivitet, andfåddhet, hunger, törst, inkontinens, feber, dregling. undernäring, smärta, rodnad, med flera.

De biverkningar som är mindre vanliga är för många för att tas upp i denna bipacksedel. Har du frågor kring dessa, ta kontakt med läkare eller apotekspersonal.


5. FÖRVARING AV LIVET
Förvaras utom räckhåll för alla utom patienten.

I särskilda fall där patienten har en benägenhet att försöka avsluta behandlingen med Livet, bör förpackningen tas i säkert förvar, tills dess att behandlingens fortsättning har säkerställts.

Förvaras i förpackningen, vid lägst 20°C och högst 43°C.

Förpackningen bör hanteras varsamt, då Livet kan rinna ut om den skadas. Använd inte Livet om förpackningen skadats allvarligt.

Av miljö- och säkerhetsskäl ska utgångna förpackningar lämnas till läkare för omhändertagande.


6. ÖVRIGA UPPLYSNINGAR

Innehållsdeklaration:
Individuellt.

Innehavare av godkännande för försäljning:
Okänt. Diskussioner pågår.

Tillverkare:
Patientens föräldrar.

Denna bipacksedel godkändes senast:
april 2012.




Övriga genrer av andedräkt
Läst 390 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-04-20 13:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

andedräkt
andedräkt