Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Distansperspektiv

Från mitt fönster kan jag se världen
Från mitt fönster kan jag höra skriken
Och plågorna
Från mitt fönster kan jag se vinden leka
I hennes solblekta lockar
I mitt fönster kan jag väva trasor
Av den tid som ännu inte flytt
I skuggan av någon annan
Ur ett tredje perspektiv
Mina fingrar - Kanske mer än det

Hon som sax i mitt kött
Som larver och stinkande vågor
Från mina läppars öppna sår
Du som min onde vän
Och jag - Som min ende svurne lidelse

Genom mitt fönster ser jag mödrar döda sina barn
Jag hör skrik
Känner lukten av salt
Allt är i vinden som stilla viskar
Varje ord som redan finns
Visar varje plats vi redan visste fanns

Någon dag skall du fly
Fåglar skall sjunga ditt namn
Den svarta himmelen skall sörja
Ditt bortfall
Jag skall glömma
Låta allt försvinna


Lämna allt tillsammans med mig
Låt mig ta din hand
Låt mig känna din hud mot min
Bara en gång till
Igen

Vi kan se regnet dansa
Genom fönster från deras förlorade hjärtan
Vi kan mätta vår hunger
Älska utan ånger

Jag sjunger ur tredje perspektiv
Jag sjunger i regnet
Genom fönstret i värmen
Omfamnar du kylan
Ur Tusen Andra
Perspektiv


///Linus Åberg

5/1 - 2012




Fri vers (Fri form) av Linus . Åberg
Läst 180 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-21 03:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linus . Åberg
Linus . Åberg