Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till F


Av någon anledning

Av någon anledning
så tänker jag på rymden
när det kommer till dig
du sa att du älskar nattens himmel
så det är där jag söker svaren
till alla dina gåtor
finns ditt äventyr i Orions svärd
där han färdas över himlen som en krigare
kan jag se dina mönster om jag ritar
en linje mellan hans stjärnor?
Vilar dina drömmar i nebulosans gas
där stjärnor formas av stoft
skyddas ditt hopp av Karlavagnen
eller brinner det i eldar på Mars?
Du är en stjärna och en meteroits svans
där du skjuter genom Saturnus ringar
som en furie av eld
Din närvaro är värmen i jordens regnskog
men din frånvaro är Plutos kyla
I stjärnornas bilder på himlen
finns svaret där,
svaret på varför du glider bort
som en förlorad satellit
Av någon anledning
så tänker jag på rymden
när det kommer till dig
du som älskar nattens himmel




Fri vers av Patrik Orion Sten
Läst 265 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-22 01:19



Bookmark and Share


  Yheela
Underbar, en resa genom galaxen och till kärleken.
2012-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Patrik Orion Sten
Patrik Orion Sten