Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grattis från min älskling


denne man
han skriver mycket han
han tycker om att dricka
och vin det går väl an
han tycker om var flicka
och stöter om han kan
men när han dricker öl
i sängen blir det snart en pöl
så vinet är nog bäst
det stannar innanför hans väst
ger bara lite mycket svada
men det kan väl inte skada
bara man slipper bada
i en säng som blir bassäng
ofta går han upp i rök
han älskar laga i sitt kök
han äter ofta men blir mätt
efter bara någon liten plätt
han älskar trampa på sin cykel
gillar också mycket gyckel
läser gärna massa dikter
gillar inte särskilt plikter
gillar rödfärg i sitt hår
badar bastu så fort han får
har en ganska stor kalufs
är ibland en riktig luffs
gillar inte jobba slita
gillar mest sitta och plita
med strofer rader och ord
det är hans jobb på denna jord

lägg ut den på din poesisida idag
tycker jag
det är ju du
som jag beskrivit nu

puss och god morgon
jag har inte sovit än
hur ska detta gå min vän


(av Annika Nordvall)




Fri vers av claes fredelius
Läst 224 gånger
Publicerad 2012-04-24 12:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

claes fredelius
claes fredelius