Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag styr mitt skepp mot Saturnus

Jag styr mitt skepp mot Saturnus
denna jätte i rymden
följer Voyagers stjärnspår i rymden
passerar planetens många månar
Titan Japetus, Rhea och Dione
och markerar deras position
närmar mig planetens ringar
partiklar av is och fragment av kometer
och jag kommer att tänka på dig
denna stora planet, syskon till Jupiter
har en hisnande hastighet
och hotar att kasta mig ur kurs
jag griper om instrumenten
håller koll på radarskärmen
vill förlora mig i ringarna
i denna gasjätte, vill hitta dina avtryck
på dess yta
Jag styr mitt skepp mot Saturnus
och de mytomspunna ringarna
ger mig ett iskallt bemötande




Fri vers av Patrik Orion Sten
Läst 277 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-25 14:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Patrik Orion Sten
Patrik Orion Sten