Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath




Morgon

tystnad

lugna andetag
i rummet intill

tekokarens susande

tulpangåvan
från dig
lyser, värmer mig
vid frukostbordet

tar hunden ner med hissen

möter luftens klarhet

himlen ljusblå
med inflikat spetsmoln

i trädet en ensam
fågel av okänt slag

på byggarbetsplatsen
rullar en gul-svart cementblandare in

vi tar den lille stigen
genom skogsdungen
där fåglarna sjunger

sällskap i hissen upp
pigga ekorrögon
lockigt hår

hon kommer från
tvättstugan

förfasar sig över
hur där ser ut
folk bara slänger omkring sig

för 40 år sen
bakade de kakor
och bjöd varandra
då var de gemenskap

idag pratar man knappt
med varandra

hissen stannar
hon stiger ur
och önskar en god dag

vi fortsätter upp
till husets topp

hunden och jag

kaffe i muggen
dagen vaknar

på dagstidningens första sida
möts jag av en triumferande blick
från en man som inte ångrar
ett enda av skotten
han sköt på ön
den där sommardagen

i rummet intill
dina lugna andetag

 

© Eva Langrath 2012

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 530 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2012-04-26 22:50



Bookmark and Share


  anits VIP
Vackert målande ord
blir till en vacker tavla
för mig som läser
2012-06-10

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Mycket fint skrivet. =) Ett behagligt lugn vilar över orden. =)
2012-05-02

  Vici
En text som andas...
vardag,
eftertanke,
ögonblicksbilder,
ogreppbar ondska,
något oregelbundna hjärtslag
i en värld full av ytlig regelbundenhet,
en slags vilsen tacksamhet över det som
ändå är...
i min tolkning;-)

Tänkvärda budskap.
2012-04-27

  Suzy med punkterna
En verklig text som beskriver både det vackra så väl som det ohyggligt fula.
En läsning som stannar kvar
2012-04-27

    ej medlem längre
en så mjuk och vacker berättelse om Liv. tack!
2012-04-27

  LenaJohansson VIP
bra berättat
2012-04-27

  walborg
Ja vi lever i kontrasternas tid
2012-04-27

  Bibbi VIP
Tack för Din medryckande text!
2012-04-27

  aol
verkligen en sann skrift, som kändes i mitt hjärta
2012-04-26

  thyra
Tack för den fina känslan jag fick från din dikt när jag läste!
2012-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP