Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto. Kanske jag hamnar vid en sån här plats idag




VÅRMORGON

  

 

solen lyser från en himmel

som är blå, bara små lätta

vita moln kan jag skönja

 

det är varmare än det varit

på länge, en underbar morgon

som andas vår

 

så jag bestämmer mig för en tur

med bilen, varför ska jag stänga

in mig en sådan här underbar dag

 

jag har laddat batterierna till kameran

för den ska naturligtvis med kanske får

jag se vårens första blåsippor

 

få dom föreviga i min kamera, en flaska

vatten lite frukt och en cd med Peter Le-Marc

hamnar också i min väska

 

så är jag färdig för min utflykt i våren

varför ska jag sitta hemma titta in i

mina fyra väggar vänta på en telefon

som aldrig ringer

 

jag har tröttnat på att det är jag som

ska höra av mig, vardagar händer det

att jag får lyfta på luren och svara

 

när helgen kommer jag tycker det är

långsamt ringer någon för att prata

en stund, då passar det aldrig

 

så jag har tröttnat på er som kallar

sig mina vänner, för jag duger bara

när det passar er

 

idag gör jag en utflykt i våren, tar med

min kamera, matsäck och glädjen av

att ha bestämt mig för att inte tänka

på er som kallar er mina vänner

 

 

anits 28 april 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-04-28 11:58



Bookmark and Share


  Maria T
Hoppas du fick en bra dag
och fina bilder
2012-05-01

  Bibbi VIP
Applåd!
2012-04-30

  Anya VIP
Håller med Catharina, hoppas diktarjaget fick en härlig dag. Och vänskap är svårt...
2012-04-29

  Catharina Edin VIP
ha en underbar dag! Så får vi se bilderna sen!
men nog är de säkert dina vänner, det är svårt att komma sig för att ringa ibland - var inte ledsen.
2012-04-29

  Eva Helene VIP
En utflykt i vårens tid med blå himmel och blåsippor - låter som en perfekt dag!
2012-04-28

  Larz Gustafsson VIP
Pugh...

Det har varit och är fortfarande en underbart fin dag.
2012-04-28

  Maj-Lis VIP
De är en sanning ...som många kan känna
2012-04-28

  aol
tangentbordet dåligt, såg en sädesärla här i Skåne idag, kram,
2012-04-28

  aol
rikiga vänner är så få, åg en sädesärla här i Kåne,
2012-04-28
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP