Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag drömde om jorden inatt

Jag drömde om jorden inatt
den plandet jag lämnade
mitt vackra blågröna hem
och en längtan vaknar i mitt bröst
att än en gång få dyka i havet
och vandra i oändliga skogar
få känna vinden mot min ansikte
jag önskar mig liv inte en steril rymd
där finns underverk, underbara färger
men det är livlöst och dött
det finns liv på jorden
och jag går upp och ändrar kursen
en önskan brann i mitt bröst
att söka solens brännpunkt
men nu inser jag
saknaden var efter mitt hem
där solens strålar inte bränner
utan föder liv
och jag ska höja mina händer
och visa min tacksamhet för livet
för att hoppet vaknade
i mitt sorgsna bröst
och på avstånd kan jag höra
koltrastens vackra sång
i ljummen sommarkväll
jag styr mot jorden
mitt blågröna hem




Fri vers av Patrik Orion Sten
Läst 181 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-29 19:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Patrik Orion Sten
Patrik Orion Sten