Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Färginvasion i ett gryt


två par ont i fötter senare
påfyllda med pannkakor och sandwich
glimtar det av färg i grytet
en slags stillsam invasion av grönt
rosa blått gult lila och fluffiga saker
som äpplen i akvarell och prickar
i femtiotalsstil och det är
inte helt utan diskussion mellan
vargmor och vargunge men skrattet
är där och tjurskalligheten hos båda
och sorgen och kärleken i förändringen
när nu aftonen faller vårvarmt omkring
vilar det två tröttingar i detta gryt och
allt är så förfärligt vackert att det bara
fattas en stråkorkester och en ask Kleenex
extra mjuka
förstås




Fri vers (Prosapoesi) av AgnesP
Läst 271 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-04-30 19:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP