Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidsresa VI


hon lägger inom utom
låter träden ha sin gång
minnesvandrande vid den älv
som formade mormors mjukhänder
med sin kyla mellan mattrasorna
och de nötta gravstenarna över stenhuggare och bönder
så annorlunda var det andra
de belästa dårarnas vaktparad
och kvinnorna i de bleka fotografierna av intorkad borgerlighet
och mjuk spets
de som följde också till en kula i huvudet
med gudsordet präntat mellan bladen
sirligt brinnande




Fri vers (Prosapoesi) av AgnesP
Läst 247 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-04-30 21:43



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
Vilket flyt, lysande. En text som öppnar tankarna vad som finns bakom orden och flödet från den källa vi en gång kommer ifrån och återkommer till i stunder av glädje, sorg eller tvivel. En höst i slutet läser jag och jag uppskattar med glädje avsaknaden av skiljetecken.
2012-05-02

  Erik H.J Hultin
Kan inte annat än hålla med föregående, bitterljuva fläktar från det förgågna, allt sammanvävt med en stadig hand med känsla för de självlysande detaljerna. BRAVO!
2012-05-01

  yoakimu
fantastiska formuleringar!
2012-04-30
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP