Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tåg

Skogsgläntan ler bland vit näver
och prunkande slånbär, ett prasslande
spöke av dis, kvistar och spejande hålrum

banvallen fylls av knott och
slocknande skymningsglöd

du måste ha drömt om de
döda som passerar

du måste ha lyssnat
till den vajande
rapsens andetag

gula fält och en ensam
järnväg mot igenting

-

att lägga örat mot
den rostande rälsen
och höra ett underjordiskt
uppror skälva i skenorna

att med smuts under naglarna
resa sig bländad av den
sjunkande solen

vandra hem, vilsen
med starkare än
förr




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 248 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-05-01 15:21



Bookmark and Share


  Skymning Blå VIP
Det här riktigt bra skrivit.
Fina återkopplingar som håller ihop texten.

Bra avslut
Snyggt och enkelt.

AE
2012-05-10

  AgnesP
Väldigt fin. Tycker om bilderna jag ser när jag läser.
2012-05-02

  Tomas Söderlund
Snyggt
2012-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin