Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto min rabatt 28 april 2012




jag frågar mig ibland, varför?

 

 

fråga mig inte en gång till

varför mina lådor och krukor

ännu bara har den svarta jorden

 

det är något ingen behöver

bry sig om, en dag kanske

både krukor och lådor är borta

 

jag tycker inte om ordet hata

men när andra lägger sig i

och börjar ifrågasätta

varför jag inte gjort det eller det

när det är hög tid att sätta

igång att plantera

 

kommer frågan en gång till

så ska jag svara ärligt

när jag hämtat ut mim medicin

den här månaden

fanns inga pengar kvar

till att köpa plantor

 

det kändes viktigare

att ha lite pengar kvar

till mat

 

plantor hinner jag köpa

värmen har precis kommit

mat känns viktigare än

plantor för att glädja andra

 

anits 1maj 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-05-01 23:45



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Starkt skrivet och mycket bra. =)
2012-05-02

  Christine Sabel
Skit i vad andra tycker!!!!!!!!!!!!!!!
2012-05-02

  poetryGirl
det är långt till sommaren och du hinner
Vårstjärnor har även jag i min trädgård......
2012-05-02

  Anya VIP
Jaa ibland är det svårt att få pengarna att räcka, det visar denna texten så starkt.
2012-05-02

  Bibbi VIP
Beteenden får man lov att hata. Det är ett sätt att komma igenom.
2012-05-02

  Larz Gustafsson VIP
Jag älskar ordet "hata",
Och jag hatar när folk säger: "Det är ett starkt ord!"
Varför säger man aldrig så om ordet "älska"?
"Jag bara ÄLSKAR chokladpudding!"
Eller ännu värre: "Jag är hockeyfrälst!"

Bland det äckligaste, mest tillgjorda jag vet är par som hela tiden kallar varandra "älskling". Det är uppenbart att de försöker hålla upp en fasad.
Tänk att gå fram till sådana plastbarbies och säga: "Hörni, 'älskling' är ett starkt ord..."
Eller kanske bara: "Klaus BARBIE!"
2012-05-02
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP