Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath
Texten tidigare publicerad 09-05-03, dagens tågresa kändes som en repris




Tågresa

 

Genom roslagsbanans fönster
passerar nyvaknad vår förbi

kolonilottens bikupor
omgärdas av forsythiagult
och vacker körsbärsblom

vitsippematta skimrar
under björkskogs
skira hängen

mobilpratssurr hörs
runtomkring
blandat med
gråt och skratt
från tågets barn
och tidningsprassel

solljuset glittrar
i fönsterglasen

jag färdas från
i tacksam förundran
inför livet

vandrar så sakta
bland alla de som springer

hinner gott med nästa
tåg

fångar tiden här och nu

i asfaltskrevan lyser
maskrosgult

 

© Eva Langrath 2009

 

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 384 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2012-05-04 21:09



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
En ren njutning att läsa.....och en vacker bild därtill!
2012-05-14

    ej medlem längre
Väldigt fint, en vackert ögonblick fångat i ord.
2012-05-07

  Sofhia Wirström
vacker, fångar livet mitt i stunden.
2012-05-07

    Emma Lindvall
Så enkel, så självklar men så... oväntat vacker.
2012-05-07

  bittemi VIP
Levande , vacker, skön att läsa!
2012-05-07

  Minkki VIP
trots allt det sköna - sträcker vapnen inför "tågets barn och tidningsprassel", det är en så härlig ljudbild!
2012-05-06

    © Birgitta Wäppling VIP
"vandrar så sakta
bland alla de som springer

hinner gott med nästa
tåg"

Det är så det är. Möjligheten att hitta lugn i vardagen finns, även om den ibland är lättare att hitta än annars.
2012-05-06

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen av denna fängslande text!
2012-05-05

    Madeleine Ågren (Maduska)
Så vacker. Så gott att läsa "vandrar så sakta/bland alla de som springer/hinner gott med nästa/tåg". Det är ju en ny njutning när man upptäcker den möjligheten! :-)
2012-05-04

    ej medlem längre
Varma närvarande ord sedda med dina vackra naturkänsliga ögon.
2012-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP