Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÅR TANKAR

 

torsdag morgon

snön faller tungt mot marken

lägger sig och gömmer

dom ny planterade

penséerna

 

fredag morgon

det regnar

snön försvinner

 

lördag morgon

grått och regnigt

bara ett par grader varmt

 

vädret lockar inte till

en promenad

det blir en tur med bilen

den ena regnskuren efter

den andra

avbryter varandra

 

så helt plötsligt visar sig

solen

det blir varmt, väldigt varmt

min tanke

nu blir det åska

blixt och dunder

det blir ingen åska

 

lördag kväll

det är kallt ute

innan jag släcker lampan

ser jag på termometern

det är flera grader kallt

 

än lär det dröja

innan våren är här

på allvar

hinner jag tänka innan jag somnar

 

söndag morgon

vaknar ser att där

utanför mitt fönster

lyser solen

himlen är blå

 

idag gäller det att

ta vara på dagen

njuta av sol blå himmel

och att än en gång

få uppleva den

nyfunna våren

 

 

 

anits 6 maj 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-05-06 08:53



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
så fin beskrivning
2012-05-07

  Bibbi VIP
"Fånga dagen"...
2012-05-07

  Anya VIP
Vilken fin väderleksrapport, eller lägesrapport som skrevs här under. tack för den!
2012-05-06

  arja savela
Tack för lägesrapporten! Vi har planterat penseer idag och en tårnedalsros som vi fick från mamma. Blåsipporna på vär gård blommar fint. Solen skiner men vinden går rakt igenom kroppen!
2012-05-06

    ej medlem längre
Våren är på väg men här snöar det...
2012-05-06

  Osvalds_Dotter VIP
"idag gäller det att ta vara på dagen
njuta av sol blå himmel och att än en gång
få uppleva den nyfunna våren"

Dessa rader tar jag med med mig idag,
Tack! Trots att det regnat, varit kallt osv så kommer
värmen, våren igen :)
2012-05-06
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP